uke-1
reise
uke-2
start
uke-3
arbeide
uke-4
18-25apr.
uke-5
25-30apr.
uke-6
1-8.mai
uke-7
9-15.mai

Dagbok uke 1

Lørdag 26. mars 2016.

Bilen er klar. Ginka har vasket den både utvendig og innvendig. Vanntanken er full, og sommerdekk montert,

Kvelden i vår koselige stue med TV, og ikke så koselig Facebook. Det er mye fokus på Islamsk terror i Brussel. Folk er sinte og redde.

Men jeg satser på at det skal gå bra på min tur og opphold i Slovakia. Jeg har fått beskjed om at bilen (uten innredning) står i Martin. 50% er forskuddsbetalt. Og innredning skal starte mandag 4. april.

Søndag 27. mars 2016.

Regnær hele veien til Larvik.

Jeg må ha blingset litt på computeren, fikk billett fra Kristiansand, men det ordnet seg så jeg kom ombord i Larvik. Skipet går 17.30.

Kaldt, vind- og regnfullt vær, men inne i SUPERSPEED merkes bølgene knapt.

4 timer senere i  land i Danmark, kjørte 1 time, og fant en grei plass for natten ved Shell Express, Brønderslev.

 

Mandag 28. mars 2016.

Har sovet veldig godt. Det var kaldt å stå opp fordi gassen var stengt etter overfarten med båten.

Jeg kjører 1 time før frokost kl. 08.00 på en rasteplass. Lytter på radio som bare har bråkete musikk, bortsett fra 24-7 som har bibel-undervisning om påsken, så slår av.

Flott vær, sol, idag. Men etter lunsj blåste det opp. Jeg måtte senke farten.

Litt før kl. 15.00 kom jeg til marinaen i Schleswig. Kvelden brukes til å fin-tenke på innredningen.

 


Tirsdag 29. mars 2016.

I marinaen i Schleswig er det en fin bobil-plass.

Jeg finner en fin plass i første rekke

Jeg sover veldig bra i 7 timer, og vokner til strålend vær. Koser meg med PC og kaffe, så en bytur for litt innkjøp.

Hører NRK radio om flykapring, landet på Kypros.

Jeg gå en tur i parken og byen, og handler noe. Så resten av dagen og kvelden i bilen med PC, te og kake fra Ginka.

 

Onsdag 30. mars 2016.

Har dusjet, tømt doen og betalt. Blir her i Schleswig Marina, ser internett, til lunsj, så kjører jeg mot Hamburg og Wien. Været er grått og vind.

Mochael fra Turcan ringte for å spørre om størrelsen på inverter 600 W. Det er vist 2 forskjellige typer. Men jeg skal bare ha for pc og lade telefoner.

Jeg finner en fin rasteplass, men det er litt øde så jeg kjører til nærmeste bensinstasjon. Nå for tiden gjelder det å være forsiktig. Dette er i nærheten av LEHMBERG pos: N-52.94546 Ø-9.88068.

Kvelden brukes på PC, forsøker å finne en feil.

 Torsdag 31. mars 2016

Har sovet godt, vokner tidlig 05, og starter kjøring, Men det er mørkt, så etter en halv time stopper jeg på en rasteplass, drikker kaffe og tar frokost. Finner en engelsk radiokanal, litt nyheter men mest  reklame. Jeg liker ikke å kjøre så fort i mørket.

Kl. 07 er det lyst nok til å kjøre. Det er store avstander i Tyskland, og utrolig mange store trailere. Innom McDonalds for middag og internett. Litt før kl. 20 parkerer jeg for natten på en kjempe P-plass. Possisjon N- 49.27 og Ø-11.59 nær Regensburg. 800 km igjen til Martin via Wien,

 

Fredag 1. april 2016

Det ble lang kjøring, Ved 17. tiden fant jeg en fin P-plass mellom Donau og et slott i Melke. Men utover kvelden ble det trafikk av 'skumle' gutter, så jeg flyttet meg noen kilometer til Melke sentrum.

Lørdag 2. april 2016.

Startet 07.00 fra Melke for å få varm motor, må spare gassen. Det er ikke sikkert at Norske gassflasker kan fylles i Slovakia. Lang frokost med PC på en rasteplass, så til flyplassen i Wien. Der handlet jeg på BILLA og tok lunsj. Fra Wien kl. 13.00, innom McDonald for internett, og et middagsstopp ved en flott elv. Ankomst Martin McDonald kl. 18,30. Men dagens kvote for internett er oppbrukt. Blir her i natt, det føles greit.

Søndag 3. april 2016.

Min far hadde fylt 100 år idag. Håper han feirer slik han drømte om.

Jeg sover utrolig godt 7 timer. Startet med å kjøre litt så bilen ble varm. Jeg sparer på gassen. Vet ikke om den kan etterfylles her, de har nok et annet system.

Etter frokost kjørte jeg 13 km østover til en camping-plass, men den åpner 1.juni. Imidlertid var det et pensjonat hvor jeg fikk dusje og spiste lunsj: hønse-suppe og Gulash. Sikkert veldig bra, men ikke for meg. Jeg skal være vegitarianer her også. Var jo det i Bulgaria.

Jeg kom i snakk med noen Slovakere som bodde i London, og var på besøk hos familie her. De fortalte om noen steder å se her. Det er jo en fantastisk fin natur. Jeg fant meg en fin utsiktsplass. Men synes jeg måtte returnere til  McDonald i Martin for å sjekke internett. Så skuffelsen var stor da det ikke lot seg gjøre å koble til nettet med min PC. Håper på en løsning imorgen.